Powder Tan (TN52D) BioThane 'BETA' ®

BioThane® is de merknaam van alle coated webbing producten gefabriceerd door BioThane Coated Webbing Corp. Het is een polyester webbing met een TPU of PVC coating, wat maakt dat het duurzaam, waterproof en makkelijk schoon te maken is. BioThane is geurvrij, ook wanneer het nat wordt.

BioThane® wordt gemaakt in North Redgeville, Ohio USA.

De Beta serie heeft een matte uitstraling en een uitstekende flexibiliteit, ook onder koude omstandigheden.

Waar wordt BioThane voor gebruikt?

BioThane® is in veel industrieën een populair product zoals voor huisdieraccessoires, paardensportuitrusting, outdooruitrusting en veiligheidsuitrusting.

BioThane vs leer

BioThane® is een vegan product dat leer dicht benadert. BioThane® is duurzamer, beter schoon te maken, sterker en makkelijker te onderhouden dan leer. Ook is Biothane® beschikbaar in een groter aanbod aan verschillende kleuren.

Vegan honden en katten riem

BioThane® ‘Beta’ coated webbing (B10 standaard) is een product dat dicht bij leder staat vanwege zijn hand gevoel en soepelheid. Hierdoor is BioThane® een erg gewild product onder de vegans of non-leder gebruikers.

Wat zijn de voordelen van BioThane?

  1. Duurzaamheid: BioThane staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen scheuren, slijtage en schade door weersinvloeden.
  2. Waterbestendigheid: Het materiaal is bestand tegen water, wat het ideaal maakt voor gebruik in vochtige omstandigheden of bij activiteiten zoals watersporten.
  3. Gemakkelijk schoon te maken: BioThane is gemakkelijk schoon te maken met water en milde zeep, waardoor het onderhoud eenvoudig is.
  4. Lichtgewicht: Het materiaal is licht van gewicht, wat het comfortabel maakt voor zowel dieren als mensen om te dragen.
  5. Kleurvastheid: BioThane behoudt over het algemeen zijn kleur, zelfs na blootstelling aan zonlicht en gebruik over langere periodes.

Wat zijn de nadelen van BioThane?

  1. Minder natuurlijk uiterlijk: Voor sommigen kan de uitstraling van BioThane minder aantrekkelijk zijn dan die van natuurlijke materialen zoals leer.
  2. Minder ademend vermogen: Omdat BioThane synthetisch is, kan het minder ademend zijn dan natuurlijke materialen, wat ongemak kan veroorzaken bij langdurig gebruik in warme omgevingen.
  3. Mogelijkheid tot stijfheid: In sommige gevallen kan BioThane stijver aanvoelen dan leer, wat afhangt van de specifieke coating en constructie van het materiaal, en het type- en de leeftijd van het leer waar het mee wordt vergeleken.
  4. Gevoeligheid voor krassen: Hoewel BioThane over het algemeen duurzaam is, kan het gevoelig zijn voor krassen, vooral bij ruw gebruik of contact met scherpe voorwerpen.

Over het algemeen worden de voordelen van BioThane vaak als superieur beschouwd voor specifieke toepassingen, zoals in de buitenlucht, bij dierenaccessoires en sportuitrusting, vanwege de combinatie van duurzaamheid, waterbestendigheid en onderhoudsgemak.

Gerelateerde producten

Dit artikel is geschreven door Iris Floor

Lees meer over dit onderwerp

Honden halsband hond BioThane waterbestendig Wijn rood handwerk handgemaakt RAWR pets

Geef een reactie