Ziggy honden maaltijd eten voeding inspiratie gezond groenten fruit vlees vis

Ziggy krijgt iedere dag rauw vlees en dit is dan ook de basis van al zijn maaltijden. Dit leg ik in het midden van de bowl. Daarbovenop leg ik een groenlipmossel, omdat Ziggy dol is op vis.

Zijn eten vul ik aan met groente en/of fruit, ik gebruik wat ik toevallig in huis heb. Vandaag heb ik gekozen voor komkommer, wortel, gele biet en bloemkool. Met een kaasschaaf maak ik wat linten van de komkommer en de wortel en die rol ik op. 

Ik gebruik een uitsteekvorm voor de gele biet en om er sterren van te maken. Je kunt er natuurlijk ook gewoon plakjes of blokjes van snijden, maar ik vind het zelf wel leuk om er een vormpje van te maken. Samen met de bloemkool kook ik die even tot het gaar is.

Om het vlees heen schenk ik nog wat bottenbouillon. Als laatste voeg ik nog wat supplementen toe: in dit geval zijn dat bijenpollen en paardenvet.

Welke bak voor het eten?

Ziggy krijgt zijn eten in een kleine bowl, dit is een ideaal formaat voor Ziggy. De kleine bowl’s zijn precies groot genoeg voor zijn maaltijden.

Gerelateerde producten

Dit artikel is geschreven door Dewi Vereschildt

Lees meer over dit onderwerp

Ziggy honden maaltijd eten voeding inspiratie gezond groenten fruit vlees vis

Geef een reactie